matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz wartosc
kam:
wyznacz wartość a, dla ktorej równanie ax + 2 = 3a + 2 ma nieskończenie wiele rozwiązań
16 sty 18:09
Aga:
ax+2=3a+2 ax=3a Gdy a=0 to otrzymujemy równanie tożsamościowe, które ma nieskończenie wiele rozwiązań 0*x=0
16 sty 18:12