matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznaczyć pole obszaru
Piechu:
Wyznaczyć pole obszaru ograniczonego przez krzywe y=x
2
−5x, y=−x
2
+x
16 sty 18:09
M:
17 lut 14:11
M:
16 lip 18:58
:
P=∫
0
3
((−x
2
+x)−(x
2
−5x))dx
17 lip 08:07