matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
kofjo:
Oblicz największą wartośc wielomianu f(x)=−2x
2
+10x−1 i wyznacz argument, w którym ta wartośc jest osiągnięta
16 sty 17:44
Aga:
Największą wartość funkcja przyjmuje w wierzchołku.
−b
−Δ
Dla argumentu x=x
w
=
y
max
=
2a
4a
16 sty 17:48