Tozsamosci POMÓŻCIE :(
Jola :(: 1) cos4α−sin4α=cos2α−sin2α <−−− sprawdzic tozsamosc
2) sinα 1+cosα 2
−−−−−−−− + −−−−−−−−−− = −−−−−−−−−−
1+cosα sinα sinα
3) sin4α−cos4α=1\2
4) cos4x + 2cos2x=1
5) sin3x = sin4x
6) sin3x − sinx = sin2x
7) sinx + cosx = cos2x
−−−−−−−−−−−−
1−sin2x
8) y=|3sinx+3cosx| <−−−− wyznacz najmniejsza i najwieksza wartosc funkcji
27 mar 16:21
Mickej: 1) zajmijmy sie lewą stroną
cos4α−sin4α=(cos2α−sin2α)(cos2α+sin2α) gdzie 1=cos2α+sin2α tożsamość wykazana
27 mar 16:39
Eta: 
Mickej!...... znowu jesteś WIELKI
27 mar 16:41
Mickej: witam

Eto

ale dzisiaj widziałem wypaśne zadanie

ale spróbuje je zrobić
pozniej

ale podam też tutaj

x=siny
y=sinx taki układ równań rozwiązać
27 mar 16:45
Mickej: hmm masz tu tego troche ja radze ci to przecwiczyć bo inaczej tego sie nie nauczysz
27 mar 17:03