Plisss.
black.: Wyznacz wymiary prostokąta o obwodzie 10√2, który ma największe pole. Prosze o pomoc

!
16 sty 16:53
16 sty 16:54
black.: a jak wyliczyć tu wierzchołek?
16 sty 16:59
16 sty 17:03
black: ale to z którego równania mam liczyć p?Wzór znam ale nie wiem z któego równania.
16 sty 17:06
Krzysiek: −b2 +5√2b
16 sty 17:07
black: mogę napisać tu a Ty mi sprawdzisz?
16 sty 17:09
black: p= −b/2a
p=−5√2b/2*(−1)=5{2}b dobrze?
16 sty 17:12
black: czy to juz koniec czy coś jeszcze mam wyliczyć?
16 sty 17:13
Krzysiek:
więc największe pole o tym obwodzie to kwadrat o boku a
16 sty 17:21
black: a dobrze policzony jest ten wierzchołek?
16 sty 17:21
black: hm?
16 sty 17:25