matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o szybką odpowiedź;)
paula:
Sprawdź, która liczba jest większa 5%liczby 120 czy 120% liczby 5
16 sty 16:16
beti:
5%*120 = 0,05*120 = ... 120%*5 = 1,2*5 = ... policz i porównaj
16 sty 16:18
paula:
dziękuje
16 sty 16:19