| 8+x3 | ||
f(x)=duza klamra | dla x <−2
| |
| arcsin(x+2) |
| −x | |||||||||||
b* | dla x >−2
| ||||||||||
|
chyba zle to widac)
i zapisalam:
| 8+x3 | (2+x)3 | |||
lim x→−2− ( | = lim x→−2− | =
| ||
| arcsin(x+2) | arcsin(x+2) |
| |||||||||||
= | = lim x→−2− 3x2*√1−(x+2)2 = 12*√1−02 = 12 | ||||||||||
| H |
bo tego przykladu nie rozumiem...... nie wiem co
zrobiles, jak wyliczyles ewentualnie z jakich wzorow skorzystles.. myslalam chwile nad tym,ale
nie przychodzi mi nic do glowy. dodam,ze nie bylo mnie na tych zajeciach i ucze sie z tego co
do tej pory mi napisales
| 0 | ||
wyliczyłem ... korzystając z tw. d'Hospitala (gdy masz symbol nieoznaczony [ | ] lub | |
| 0 |
| ∞ | ||
[ | ] to: | |
| ∞ |
| f(x) | f'(x) | |||
lim | = lim | |||
| g(x) | g'(x) |
| 2 | 2b | |||
lim x→−2+ b* | = | ? | ||
| 1−4 | −3 |
?