matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Matura Rozszerzona, pomoc
california-:
Dana jest funkcja kwadratowa f(x) = x
2
+ (3m − 2)x + m + 2. Wyznacz w zależności od
1
1
parametru m wzór funkcji g(m)=
+
gdzie x
1
i x
2
są różnymi miejscami
x
1
x
2
zerowymi funkcji f, oraz podaj zbiór wartości funkcji f.
16 sty 14:01
beti:
1
1
x
1
+x
2
b
−
a
b
g(m) =
+
=
=
= −
x
1
x
2
x
1
x
2
c
a
c
b=3m−2 c=m+2 więc g(m) = ... dokończ
16 sty 14:07
ICSP:
nie zapominajmy o tym że Δ >
16 sty 14:18
ICSP:
0
16 sty 14:18