ciaglosc funkcji
Nusiex: zbdaj ciaglosc funkcji w R:
f(x) = duza klamra i w niej: (1−x)
2 dlax≤0
1−x dla 0<x<1
logx dla x≥1
prosze o pomoc. wytlumaczenie
16 sty 13:54
Nusiex: wazne
16 sty 14:12
Artur z miasta Neptuna:
limx−>0−(1−x)2 = 1
limx−>0+(1−x) = 1
limx−>1−(1−x) = 0
limx−>1+ log x = 0
funkcja jest ciągła na R
16 sty 14:16
krystek: licealny − sprawdź wartośc funkcji na końcaccch przedziałów−inajlepiej naszkicuj
studia granica równa się wartości f (jak dobrze pamiętam)
16 sty 14:16
Nusiex: dziekuje bardzo

!
16 sty 14:41