oblicz długosć krótszej przekątnej
xxagatus1993xx: bok rombu wynosi 8 cm a jeden z jego kątów 60 stopni. Oblicz długosć krótszej przekątnej
rombu. jaka jest dłuzsza przekątna?
27 mar 15:59
tim: gimnazjum czy liceum?
27 mar 18:05
Prosze o rozwiazanie: gimnazjum
pomożesz
27 mar 18:11
tim: Pamiętasz zależności w trójkącie prostokątnym 30,60,90?
27 mar 18:12
Prosze o rozwiązanie: a2 + b2=c2
no to pamietam
27 mar 18:15
Prosze o rozwiązanie: to tak leciało?
27 mar 18:16
tim: Nie Pitagoras

, tylko zależności trygonometryczne (a, a
√3 i 2a)
27 mar 18:17
Prosze o rozwiązanie: a no tak ale co z tego jak ja tego wykorzystac nie umiem:(
27 mar 18:20
tim: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/45/30−60−90_triangle.jpg
27 mar 18:20
Prosze o rozwiązanie: a no tak

ale co z tego jak ja nie umiem tego wykozystać:(
27 mar 18:21
tim: Zobacz sobie.
2a = 8
a = ?
a√3 = ?
27 mar 18:21
Prosze o rozwiązanie: no i co dalej z tym zrobić?
27 mar 18:23
tim: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:30−60−90_triangle.jpg
a = pół jednej przekątnej
a√3 = pół drugiej przekątnrj
[ten trójkąt to część rombu]
27 mar 18:24
com........:
Szok




!
2a=8 to a = 4
to ; a
√3 = 4
√3 i po "ptokach"
27 mar 18:25
tim: Ale to dopiero połówki xD com..
27 mar 18:26
com........:
to : e = 8 f= 8√3
27 mar 18:26
com........:
Jak mamy połowki!..... to i reszta prosta

27 mar 18:28
tim: I Koniec... xD
27 mar 18:28
tim: A od czego zależy twoje przezwisko com... ? xD
27 mar 18:29
com........: Tak jest tim
27 mar 18:29
com........:
Od cometa


( nie poznałeś mnie?)
wtyd mi było przy takich banalnych obliczeniach
używać swojego nicka
27 mar 18:31
tim: Wiem,

, ale od czego, czy masz com, eta, cometa, com.., com ..., com ......,
com......... itd. xD...
27 mar 18:32
com........: Może też być palindromowo:
mocate
27 mar 18:34
tim: Kocham

to forum!
27 mar 18:34
tim: mocate

, a ja mit? xD
27 mar 18:34
com........:
Tim!... nie ma zdanek!

Wszyscy mają wolne!
Jutro lub w niedzielę , będzie "wysyp" ....
Szkoda ,ż nie dzisiaj ? ... prawda?
27 mar 18:36
tim: No, jutro to średnio... robię prezent. o Dziejach Ziemi

,
Pamiętaj

PON−ŚRO LUB ŚRO−PT młodzież ma rekolekcje..

, więc może w środę dopiero..
27 mar 18:37
tim: Nuda...

, Mam zagadke

2 + 2 * 2 / 2 + 2
27 mar 18:40
com........:
Ooo!... mit ! .... tylko forum?
27 mar 18:40
27 mar 18:41
com........: = 6
27 mar 18:41
tim: Basię również bardzo

Bogdana i Mickeja trochę mniej

[bez skojarzeń]
27 mar 18:42
com........:
27 mar 18:42
tim: Dobrze...

.
27 mar 18:42
tim: <umiera z nudów>
27 mar 18:43
com........:
27 mar 18:45
tim: Jak był link do emotikonek?
27 mar 18:46
tim: <ZW><amu>
27 mar 18:49
com........:
http//matematyka.pisz.pl/forum/spisE motikonek/html
27 mar 18:57
tim: Wolisz duże czy małe?
27 mar 19:06
tim: cOM..?
27 mar 19:14
com........: Lubię: ...... duże prezenty!... ( a małe ceny

)
27 mar 19:15
tim: A ułamki na forum? xD
27 mar 19:18
Jakub: Dokładny adres to
https://matematykaszkolna.pl/forum/spisEmotikonek.html
Można też tu kliknąć
../forum/spisEmotikonek
27 mar 20:23