matematykaszkolna.pl
Dla jakich wartpsci parametru a istnieje rozwiazanie rownania Przemek: sinx = 2a−3 −−−−−−−− 4−a
27 mar 15:14
Eta: w−k: −1≤ sinx ≤ 1 zatem:
 2a −3 
−1 ≤

≤ 1 to nierówność wymierna podwójna
 4−a 
zatem rozpisz ją tak:
 2a−3 2a−3 

≤ 1 i

≥ −1 przy założeniu ,że 4−a≠0 => a≠4
 4−a 4−a 
rozwiąż każdą i jako odp . wybierz cz. wspólną obydwu rozwiązań uwzględnij koniecznie a≠4
27 mar 15:23
Przemek: Eta a Ty mi dalej pomagasz, dzięki wielkie... Nie nudzi Ci sie ciągle rozwiązywać zadania? emotka
27 mar 15:26
Eta: Nieeeemotka A Tobie nie nudzi się : podawać ciągle zadania ? Pozdrawiam !
27 mar 15:35
Przemek: no innego wyjścia nie mam bo mam na korki bardzo duża a jak sie zatrzymam do nie zdąze do rana emotka Ja również pozdrawiam... Zapewne się dzisiaj jeszcze spotkamy bo mam jeszcze duuuuza zadan...
27 mar 15:37
Eta: OK A co będzie jak mi się "znudzi" .... rozwiązywanie zadań?emotka
27 mar 15:39
Przemek: to będzie duuuzy problem... Mam nadzieje, ze tak nie bedzie... emotka A jak moge wiedziec to ile Ty masz lat? (wiem, ze Kobiet sie nie pyta o wiek − sadzac po nicku, ze jestes Kobieta)
27 mar 15:41
Eta: 60% ze 100 LAT (zadziwiony?)
27 mar 15:43
Przemek: to pewnie jesteś nauczycielką matematyki...
27 mar 15:44
Eta: Byłam, Przemku!.... byłam ( hmmm) emotka Żal,że już nie jestem
27 mar 15:46
Przemek: a to stąd to zamiłowanie do matematyki... ja w tym roku zdaję maturę rozszerzoną z matematyki... Ale jak narazie bardzo ciężko mi to idzie i jakby nie korepetycje to z podstawową miałbym problem bo niestety mój "Sor" nie potrafi wiedzy przekazywać chociaż ma olbrzymią wiedzę...
27 mar 15:49
Przemek: a może byłabyś chętna na korepetycje online przez te 2 miesiące które zostały do matury? emotka
27 mar 15:53
Eta: Dasz radę< wierzę w Ciebieemotka , mam nadzieję ,że mnie nie zawiedziesz? Ucz się, rozwiązuj dużo zadań, ... to zaprocentuje dobrym wynikiem na maturzeemotka.... jeszcze raz pozdrawiam !
27 mar 15:53
Przemek: a może byłabyś chętna na korepetycje online przez te 2 miesiące które zostały do matury?
27 mar 15:55
Eta: Pisz tutaj na forum, będziemy pomagać ! emotka
27 mar 15:56
Przemek: Ja myślałem o odpłatnych oczywiście... emotka Na forum czasami jest ruch i odpowiadają a są dni, że jest cisza a z zadaniami jest czasami tak, że jak ktoś zrobi jeden przykład to już później są łatwe a mi właśnie brakuje takiej osoby...
27 mar 15:58
Eta: Przemku!.... ja pomagam bezinteresownieemotka Daje mi to większą stysfakcjęemotka ,że mogę pomóc ot tak... sobie! Po to właśnie jest ....... to Nasze forum!
27 mar 16:05
tim: Nasze
27 mar 16:08
Przemek: ok... jakbyś miała jakieś ciekawe materiały które przydadzą sie w nauce do matury to wyślij na koczer@wp.pl I juz Cie nie mecze... Pozdrawiam i dziekuje... emotka
27 mar 16:09
Eta: tim! witaj! ...pewnie że Nasze emotka
27 mar 16:17
tim: Ja tylko na chiwlę, bo mam korki zaraz.
27 mar 16:19
Eta: OKemotka.... wracaj szybko
27 mar 16:21