proszę o pomoc ;)
dawid: z=3x −10y x=2log3 y= 1
log210
15 sty 22:30
dawid: pomocy
15 sty 22:34
Eta:
| | 1 | |
log3= |
| to x= 2log310 ⇒x= log3100 |
| | log310 | |
a
logab= b
dokończ.......
15 sty 22:38
Eta:
3log3100−10log2= ..........
15 sty 22:39
dawid: nie do konca rozumiem
15 sty 22:39
dawid: aaa
100 − 2 = 98 tak
15 sty 22:41
Eta:
Wzór na zamianę podstaw
| | log33 | | 1 | |
log3= |
| = |
| |
| | log310 | | log310 | |
| | 2 | |
to x= |
| = 2*log310=log3102= log3100 |
| | | |
15 sty 22:46
Eta:
ok
15 sty 22:46
dawid: dzieki
15 sty 23:12
dawid: ETA jesteś jeszcze
15 sty 23:12
Eta:
15 sty 23:13
Eta:
A co?
15 sty 23:14
dawid: no znowu mam problem juz napisałem zadanie stanełem w jednym miejscu i lipa
15 sty 23:16