przedstaw tą prostą w postaci kierunkowej i wyznacz współczynnik kierunkowy
freevay: 2x+7y+1=0
15 sty 19:34
freevay: punkt P o współrzędnych (−5,2) należy do prostej o równaniu y=ax+4 , wyznacz współczynnik a
15 sty 19:37
freevay: proste L i K są prostopadłe L ma wzór 2x−3y+2=0 .K ma wzór 3x=by=0 . Wyznacz b
15 sty 19:40
freevay: Końce odcinka mają współrzędne A=(3,6) ,B=(−1,4). Wyznacz środek okręgu, którego
odcinek jest średnicą . podaj długość promienia i napisz równanie okręgu .
15 sty 19:45
freevay: Dane są 2 przeciwległe wierzchołki kwadratu punkt A=(−1,7) punkt C=(5,−3). wyznacz równanie
okręgu opisanego na tym kwadracie, wyznacz równanie prostej w której zawarta jest przekątna BD
15 sty 19:55
freevay: Ludzie błagam

pomocy . kompletnie nie mam pojęcia jak to ugryźć
15 sty 19:56
Kejt: 1.
przerzuć wszystko na prawą stronę, po lewej zostawiając tylko cyfrę z 'y'
15 sty 19:56
freevay: Dzięki Kejt . to wszystko w tym zadaniu? może rzucisz okiem na resztę
15 sty 20:06
Kejt: jeszcze musisz to podzielić przez 7, tak żeby po lewej stronie został sam "y". Zapisz ile Ci
wyszło. Do reszty zaraz dojdziemy..
15 sty 20:08
freevay: y= −2/7x− 1/7
nie wiem jak się zapisuje tu ułamki
15 sty 20:12