Pilne
parck.: Dana jest funkcja f(x)=2x2+bx+c. wyznacz współrzędne punktu przecięcia się wykresu tej funkcji
z osią OY wiedząc ze miejscami zerowymi są liczby 1 oraz −3 Proszę o rozwiazanie. Pilne
15 sty 17:20
15 sty 17:22
parck.: a mogłabym prosić o rozwiazanie całkowite?Bardzo mi na tym zależy. Nie bardzo umiem matematyke.
15 sty 17:24
Kejt: tak się nigdy nie nauczysz.. podaj mi chociaż wzór na postać iloczynową funkcji kwadratowej..
15 sty 17:27
beti:
z postaci iloczynowej: f(x) = 2(x−1)(x+3) = 2x2+4x −6
pkt przecięcia z osią y ma wsp. x=0, więc:
f(0) = −6
szukany punkt to (0,−6)
15 sty 17:29