αMam coś takiego.
aaaaa: αMam coś takiego.
cosα ( cos
2α − 1 ) / sinα (sin
2α − 1) = tgα
wychodzi mi więc, że cos
2α − 1 = −sin
2α a sin2
α − 1 = −cos
2α
Teraz pytanie. Czy mogę skracać górę z dołem , czyli mianownik z licznikiem mając przeciwne
znaki?
wtedy by mi wyszło, że −sinα / −cosα = sinα/cosα , więc chyba L = P , taaaak?
15 sty 17:17
aaaaa: zrozumiał ktoś mnie?
15 sty 17:20
ICSP: Tożsamości <3
| | cosα(cos2α−1) | | (−cosα) * sin2α | | −sinα | |
L = |
| = |
| = |
| |
| | sinα(sin2α−1) | | (−sinα) * cos2α | | −cosα | |
c.n.u.
15 sty 17:22
beti: możesz skrócić
i tak, to jest tożsamość
15 sty 17:24
aaaaa: ICSP ty to troszkę zrobiłeś inaczej niż ja

a ja mam dobrzee też chyba nie?
15 sty 17:30
ICSP: zrobiliśmy identycznie xD
15 sty 17:31
aaaaa: ja cos
2α−1 zamieniłem na −sin
2α a sin
2α − 1 na −cos
2α
15 sty 17:31
ICSP: też tak zrobiłem
15 sty 17:31
aaaaa: Ty masz jakoś inaczej xD
15 sty 17:32
aaaaa: po drugim znaku = masz coś czego ja nie rozumiem xD
15 sty 17:34
ICSP: a * (−b) = (−a) * b
leniwy jestem i piszę czasem tak
15 sty 17:37
aaaaa: eheeem

A widzisz, ja takich triczków nie znam xD
15 sty 17:39