2-√3 / √3+2
przechodzień: Liczba 2−√3 / √3+2 jest równa:
A. 7+4√3
B. 7−4√3
C.−7+4√3
D. −7−4√3
15 sty 17:17
ICSP: | 2 − √3 | | (2−√3)2 | |
| = |
| = −(4 − 4√3 + 3) = −7 + 4√3 |
| 2 + √3 | | −1 | |
15 sty 17:18
przechodzień: zapomniałem dodać, że prawidłowa odpowiedź to odpowiedź B. Także chyba z rozwiązaniem coś nie
tak. ; (
15 sty 17:23
ICSP: 4 − 3 = 1 a nie −1 xD
czyli bez tego minusa
| (2−√3)2 | |
| = (2− √3) 2 = 4 + 3 −4 √3 = 7 − 4 √3  |
| 1 | |
Przepraszam
15 sty 17:24
przechodzień: Ahh tak xD Nic nie szkodzi. Mogłem sam na to wpaść.
Wielkie dzięki
15 sty 17:26