matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
ja:
4(1/2)
2
x−5(1/2)
x
=0
15 sty 15:06
M:
17 lut 19:47
Bo_ra:
1
(
)
x
=t t>0
2
4*t
2
−5t=0 t(4t−5)=0
5
t=0 lub t=
4
1
5
(
)
x
=
2
4
5
2
−x
=
4
5
log
2
2
−x
=log
2
4
−x=log
2
5−log
2
4 −x=log
2
5−2 x=2−log
2
5
17 lut 20:26