matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znaleźć asymptoty funkcji (użyć Tw. de L’Hospitala jeśli potrzeba)
internetowy:
f(x) = (x+2)e
1/x
dziedzina: x≠0 czyli: x ∊ R/{1} as pionowa: lim→0
+
(x+2) e
1/O
+
= +
∞
lim→0
−
(x+2) e
1/O
−
= −
∞
as pionowa obustronna? tak?
15 sty 14:26