matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pierwiastki
katarzynka:
3
3
√
5
+6
6
√
25
+9
9
√
−125
15 sty 14:06
Eta:
6
√
25
=
6
√
5
2
=5
2/6
= 5
1/3
=
3
√
5
podobnie
9
√
−125
=
9
√
(−5)
3
= −
3
√
5
i otrzymujesz: 3
3
√
5
+6*
3
√
5
−9*
3
√
5
= 9
3
√
5
−9
3
√
5
= 0
15 sty 14:13