matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
bongobong:
sin5α + sin3α
=tg4α
cos5α + cos3α
wykaż tożsamość
15 sty 12:53
Eta:
x+y
x−y
Zastosuj po lewej stronie wzory : sinx+cosy= 2sin
*cos
2
2
x+y
x−y
cosx+cosy = 2cos
*cos
2
2
L=.... i po bólu
15 sty 12:58
bongobong:
nie do konca rozumiem.. te x i y to 5 i 3 w tym wypadku ?
15 sty 13:10
bongobong:
niewazne.. juz rozumiem, dziekuje
15 sty 13:16
Eta:
15 sty 13:24