matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz rownanie. potegi
selena:
2
5
*x+2
7
*x = 14
2
:0,5 −2
6
*x
15 sty 12:50
Eta:
2
5
(x+2
2
x+2x)= 14*14*2 2
5
(x+4x+2x)= 14*14*2
14*14*2
7x=
32
x=..........
15 sty 12:55