układ równań
Aga: Hej! Mam problem z rozwiązaniem pewnego układu równań:
cosx=sin(x+y)
cosy=sin(x+y)
Bardzo proszę o pomoc.
15 sty 12:40
Aga: ktoś wie jak to zrobić
15 sty 13:59
Aga.: bardzo proszę o pomoc!
15 sty 14:34
Eta:
⇒ cosx= cosy ⇒
15 sty 14:35
Aga.: czyli x=y wiec x,y ∊ R
18 sty 10:24
hwdtel:
| ⎧ | cosx= cos(90o−x−y) | |
| ⎩ | cosy=cos(90o−x−y) |
|
18 sty 11:24
AC:
Jeszcze są rozwiązania
18 sty 11:45
x3:
Bo analogicznie:
| ⎧ | sin(90o+x)=sin(x+y) | |
| ⎩ | sin(90o+y)=sin(x+y) |
|
Oraz:
| ⎧ | sin(90o+x)=sin(x+y) | |
| ⎩ | cosy=cos(90o−x−y) |
|
19 sty 05:25
hwdtel:
Oraz:
| ⎧ | cosx=cos(90o−x−y) | |
| ⎩ | sin(90o+y)=sin(x+y) |
|
20 sty 10:22