matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna Funkcji.
Izaaaaaaaaaa:
f(x)=e
2x
cosx = ?
15 sty 12:34
Eta:
f
'
= g
'
*h+g*h
'
f
'
(x)= 2*e
2x
*cosx−e
2x
*sinx= e
2x
(2cosx−sinx)
15 sty 12:36
Aga:
pochodna iloczynu i pochodna funkcji złożonej.
15 sty 12:37