matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna funkcji.
Izaaaaaaaaaa:
f(x)=
√
x
−
5
6
5
√
x
3
−2
3
√
x
3
= ?
15 sty 12:31
Eta:
3
3
5
√
x
3
= x
3/5
(x
3/5
)
'
=
*x
−2/5
=
5
5
5
√
x
2
3
√
x
3
= x
1
(
√
x
)
'
=
2
√
x
teraz działaj ..........
15 sty 12:42
Izaaaaaaaaaa:
może to będzie − 2
√
x
?
15 sty 12:48