matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc
Adamr:
Każda ściana tej figury jest albo kwadratem albo trójkątem rónobocznym. każda krawędź tej bryły ma 2 cm. Jaką objętość ma ta bryła? Oblicz powierzchnię całkowitą tej bryły.
15 sty 12:10
Eta:
P
c
(bryły)= 3P(kwadratu) +5P(Δ równobocznego) a= 2
a
2
√
3
P
c
(bryły)= 3a
2
+5*
=............
4
15 sty 13:29