dziedzina funkcji
emi: mógłby ktos mi pomóz z takim zadaniem:
naszkicuj wykres funkcji f(x)= −2x−1+2 oraz na podst wykresu odczytaj :
a)dziedzinę
b)zbiór wartości
c)miejsce zerowe
d)przedziały monotoniczności
e)wartość dla argumentu x=0
15 sty 11:48
krystek: zapisz tak y=−(2x−1−2) i teraz
kreślisz y=2x przesuwasz o wektor [1;−2] (jeden w prawo ,dwa w dół) i odbijasz sym wzg osi OX
15 sty 11:51
emi: dziekuje
15 sty 11:58
krystek:

Zielona jest szukana y=−(2
x−1−2)
15 sty 12:02
15 sty 12:10
krystek: Te czerwone bazgroły nie wiem dlaczego wgrały sie!
15 sty 12:18
emi: oki nie ma sprawy
15 sty 12:23
emi: z odczytaniem z wykresmu moze sobie poradze
15 sty 12:40
krystek: D=R
Zw=(−∞,,2)
m zerowe y=0⇔...
f↘ dla x∊D
dla x=0 y=...
15 sty 13:04