rozwiąż równanie
emi: proszę o pomoc w rozwiązaniu takiego równania:
3−x*9=√3 *3−32
15 sty 10:54
krystek: Doprowadź do potęgi o podstawie 3
3−2*32=312*3−32
15 sty 11:09
krystek: 3−x na początku!
15 sty 11:10
emi: dzieki
15 sty 11:11
emi: oki
15 sty 11:11
krystek: 3−x na początku!
15 sty 11:12
emi: dobrze
15 sty 11:12
emi: nie wiem czy dobrze obliczylam wyszlo mi 1
15 sty 11:25
krystek: To źle zapisz tytaj −sprawdę
15 sty 11:33
emi: a mozesz napisac mi rozwiązanie bo juz sie calkowicie w tym gubie...
15 sty 11:34
krystek: mnożąc potęgi −dodajesz wykładniki , a dodawać potrafisz .Do dzieła zapisz
15 sty 11:48
emi: czy wynikiem jest liczba −38?
15 sty 12:27
krystek: | | 1 | | −3 | |
Dziecko kochane,−x+2= |
| + |
| |
| | 2 | | 2 | |
−x=−1+2
15 sty 12:32