matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż nierówność
kenia:
mam taki problem jak emi z ty samym przykladem:
1
2
−
5
x
: 4
2
x
>2
−1
2
*
3
√
8
15 sty 01:52
Co ja licze?:
1
2
−5x
= 2
5x
4
2x
=2
4x
3
√
8
=2 czyli 2
5x
: 2
4x
> 2
−1
2
* 2 5x−4x >
−1
2
x>
−1
2
15 sty 02:09