matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
Alexis:
rozloz wielomian na czynniki ; x
2
−5 czy wystarczy tylko napisac x =5 lub −5 ?
14 sty 23:49
kropka.:
x
2
−
√
5
2
14 sty 23:50
Aga:
Źle x
2
−5=(x−
√
5
)(x+
√
5
)
14 sty 23:50
Alexis:
x
2
−5=(x−√5)(x+√5) to wszystko
14 sty 23:53