kto pomoze rozwiazac?
Alexis: rozwiaz wielomian;
x
4−x=0

co dalej
14 sty 23:28
Aga: x wyłącz przed nawias.
14 sty 23:28
ICSP: x4 − x = x(x−1)(x2 + x + 1)
14 sty 23:28
Alexis: to dobrze co napisales?
14 sty 23:36
Alexis: a jakbym dala x2(x2−1)=0
x=1 x=−1
14 sty 23:39
Kejt: zauważ, że z tego co napisałaś wychodzi:
x4−x2=0 a nie x4−x=0..
14 sty 23:40
Alexis: rzeczywiscie
14 sty 23:41
Alexis: ICSP: x4 − x = x(x−1)(x2 + x + 1)
czyli bedzie ; x=0 x=1 Δ=−3 i co z ta delta?
14 sty 23:43
Kejt: nic..rozwiązaniem są tylko liczby 0 i 1. ostatni nawias zostawiasz w spokoju, ponieważ on nigdy
nie będzie równy zero.
14 sty 23:44
Alexis: ok
14 sty 23:47