sprawdzicie?
Alexis: x5−x3=0
x3(x2−x)=0
Δ=12−4*(−1)=5
x1=1+√5 /2
x2=1−√5 /2
dobrze?
14 sty 23:19
Kejt: w drugiej linijce jest błąd.. x3*3=x4 a nie x3
14 sty 23:20
Kejt: poprawka: x3*x=x3
14 sty 23:20
Kejt: znowu..x3*3=x4
jest zdecydowanie za późno..
14 sty 23:21
kropka.: x3(x2−x)=0 źle
x3 ( x2 − 1 ) = 0 powinno być
14 sty 23:21
Kejt: x3*x=x4 −.−
14 sty 23:21
Alexis: czyli x1=1,5
x2=−1
14 sty 23:26
kropka.: x3 (x − 1)(x + 1) = 0
x = 0 v x = 1 v x = −1
14 sty 23:28
Kejt: nie..
x3(x2−1)=0
x3(x+1)(x−1)=0
x3=0 v x+1=0 v x−1=0
x=0 v x=−1 v x=1
14 sty 23:28
Alexis: ok rozumiem dzieki
14 sty 23:31