matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pcohodne
vesves:
y'=2y+5 jak w ogóle się takie coś rozwiązuje?
14 sty 22:55
Krzysiek:
to nie jest dział "pochodne", ale równania różniczkowe
5
y=ce
2t
−
2
y=y(t) c ∊R szuka się rozwiązania szczególnego i rozwiązuje się układ jednorodny
14 sty 23:01