wyznacz logarytm
kylmaekorpi: Prosze o pomoc.
oblicz:
log
2 3√4
wyznacz x:
log
x = −1
| | 1 | |
log x = log3 − 2 log2 + |
| log5 |
| | 2 | |
26 mar 22:17
Eta:
3√4 = 4
1/3) = 2{2/3
wiec log
2(2
2/3 =
23*log
22=
23*1 =
23
w drugim nie napisane jaka jest liczba logartymowana? Napisz to
w 3/
logx = log3 −log4 +log
√5
26 mar 22:38
kylmaekorpi: oj sorry
logx4 = −1
bardzo dziekuje za odpowiedz
26 mar 22:49
Eta:
Jak tak , to :
x
−1 = 4 to x
−1 =
14−1
więc x =
14
26 mar 23:03
kylmaekorpi: Dziekuje Ci za pomoc
27 mar 00:35
Eta: 
Ok
27 mar 00:37