matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobienswo - delegacja chłopców
Nosek:
w klasie jest 32 uczniow , w tym 20 chlopcow. losujemy 3osobowa delegacje . oblicz prawdopodobienstwo ,ze wsrod wylosowanych jest : a) dwóch chłopców b) co najmniej 1 chłopiec
14 sty 22:16
Patronus:
32
3
|Ω| =
20
2
12
1
|A| =
*
20
1
12
2
20
2
12
1
20
3
12
0
|B| =
*
+
*
+
*
14 sty 22:19