matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomian
Adam:
Rozwiąż równanie: 2x
4
+3x
3
++3x−2=0
14 sty 20:51
krystek:
2(x
4
−1)+3x(x
2
+1)=0 2(x
2
+1)(x
2
−1)+3x(x
2
+1)=0 i dalej licz
14 sty 20:56
Daromir:
2x
4
+3x
3
+3x−2=0 2x
4
+3x
3
−2x
2
+2x
2
+3x−2=0 (x
2
+1)(2x
2
+3x−2)=0 Dalej już prosto.
14 sty 20:56