Funkcja kwadratowa -strasznie byłabym wdzięczna
Digi: 1. wyznacz wymiary prostokata o obwodzie 10√2 który ma największe pole
2. Jednym z miejsc zerowych funkcji f(x)=x2+kx+k+2 jestliczba (−4). Znajdz wartosc parametru k
oraz drugie miejsce zerowe
3. Oblicz pole trojkata ktorego wierzcholkami sa punkty przeciecia sie wykresu funkcji
f(x)=−x2+5x−6 z osiami ukladu wspolrzednych
4. Sprawdz dla jakich argumentow funkcja f(x)=x2−x−6 osiaga wartosci dodatnie, nieujemne,
wieksze od 14, mniejsze od −4
5.Wyznacz rownanie osi symetrii wykresow ponizszych funkcji kwadratowych a) f(x)= x2−x−6 b)
f(x)=−x2+6x−8
6.Dla jakich argumentow funkcja f(x)=x2−2x−6 osiaga wartosci wieksze niz funkcja g(x)= −x2+x−4
7.Suma pol trzech kwadratow krorych dlugosci bokow wyrazone w takiej samej jednosce sa
kolejnymi liczbami parzystymi jest rowna 776. Wyznacz dlugosci bokow tych kwadratow
8.Roznica kwadratow pewnych liczb naturalnych wynosi 340 a ich srednia arytmetyczna jest rowna
17. Jakie to liczby?
9.w graniastoslupie prawidlowym czworokatnym krawedz boczna jest o 2 wieksza od krawedzi
podstawy a. Zapisz wzor na pole powierzchni calkowitej tego graniastoslupa i wyznacz te
wartosci a dla ktorych pole powierzchni jest mniejsze od 10.
14 sty 20:51
krystek: Ale masówka! A może cos od siebie ? popatrz na forum 2jest aktualnie!
14 sty 20:53