matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kombinatoryka
P.:
czy zależność ta jest prawdziwa?
n
1
n
n−1
+
= 2
mi wychodzi że pierwszy człon jest równy n, drogi również n więc n+n=2n a nie 2.... Dobrze myślę?
14 sty 20:45
Aga:
dobrze myślisz
14 sty 20:45
P.:
czyli nie jest prawdziwa?
14 sty 20:46
Aga:
powinno być =2n
14 sty 21:25