wartość bezwzględna oblicz moduł
sylwia f: |x−3|=2
x−3=2 lub x−3=−2
x=5 lub x=?
14 sty 20:04
krystek: −2+3=?
14 sty 20:05
sylwia f: x=1 ?
14 sty 20:06
Żanetka: x=1
14 sty 20:08
krystek: No tak!
14 sty 20:12
sylwia f: i to się tak oblicza? nie ma żadnego innego sposobu?
14 sty 20:13
Tragos: przecież już obliczone
x = 5 lub x = 1
14 sty 20:14
sylwia f: a) |x+4|=3
x+4=3 lub x+4=−3
x=−1? lub x=−7
Dobrze?
14 sty 20:19
Basiek: dobrze
14 sty 20:20
sylwia f: |x−5|≥2
14 sty 20:24
Basiek: x−5≥5 v x−5≤−5
14 sty 20:25
BLAZEJ_505: tek przykłady robisz analogicznie tylko że jeżeli masz > lub ≥ to masz spójnik LUB, a jeśli
masz < lub≤ to masz spójnik "i".
14 sty 20:26