matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
istnienie funkcji
Effy:
Rozstrzygnij, czy istnieje funkcja f: C−−− C taka, że f(f(x))= x +1 dla każdego x należącego do liczb całkowitych. Pozdrawiam
14 sty 19:58
Aga:
f(f(x))=f(x+1)=x+1+1=x+2
14 sty 21:18