matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dwie granice
lux:
1)
2+3
x
lim
1−3
x+1
x−>−∞ 2)
x
2
lim (x−2arctg
)
x+2
x−>+∞
14 sty 19:10
Tragos:
2 + 3
x
2
3
x
(1 +
)
3
x
lim
= lim
=
1 − 3*3
x
1
3
x
(−3 +
)
3
x
2
1 +
3
x
0
lim
= [
] = [H] =
1
−3 +
3
x
0
2
(1 +
)'
3
x
1
2 * (
)'
3
x
lim
=
= 2
1
(−3 +
)'
3
x
1
(
)'
3
x
14 sty 19:23
Tragos:
0
∞
tam nie [
] tylko [
] powinno być
0
∞
14 sty 19:26