liczny naturalne
Ani: Dla jakiej liczby naturalnej n jest spełniony warunek n−1≤x<n?
14 sty 18:39
ICSP: | 512 * 24 | | 24 | |
| = |
| = 4 |
| 512 6 | | 6 | |
dla n = 4 v n = 5
14 sty 18:41
Tragos: −−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
5
14 = 5
12 * 5
2 = 5
12 * 25
5
14 − 5
12 = 5
12 * 25 − 5
12 = 5
12(25 − 1) = 5
12 * 24
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
5
13 = 5
12 * 5
1 = 5
12 * 5
5
13 + 5
12 = 5
12 * 5 + 5
12 = 5
12(5 + 1) = 5
12 * 6
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
14 sty 18:42
Tragos: n − 1 ≤ 4 < n ⇔ n − 1 ≤ 4 n > 4
n ≤ 5 n > 4
dla n = 5
14 sty 18:44
Tragos: tam m brakło znaczka: ⋀
n ≤ 5 ⋀ n > 4 ⋀ n ∊ N
n = 5
14 sty 18:45
ICSP: fakt n = 5
14 sty 18:45
Tragos:
14 sty 18:51
Ani: dzieki wielkie, chciałam się jeszcze spytac, jak jest np. 512*5 +512 = 512(5+1) to
dlaczego 512 zamienia się na 1?
14 sty 19:03
Tragos: a*b + a = a(b + 1)
14 sty 19:05
Ani: juz rozumiem, dzieki
14 sty 19:06
Zoneman: (35+36):37
8 wrz 11:59
Zoneman: Jak to rozwiązać?
8 wrz 12:11
Basia:
| 35+36 | | 35*1 + 35*3 | | 35(1+3) | | 35*4 | |
| = |
| = |
| = |
| = ...... |
| 37 | | 37 | | 37 | | 35*32 | |
dokończ, na pewno potrafisz
8 wrz 12:15
natalieee: dla jakiej l. naturalnej n jest spełniony warunek n−1 <lub równe x<n ?
x=3 do 32 − 3 do 30/ 3 do 28
11 wrz 19:22
SK: | | 58 / 52 − 1252 | |
x= |
| |
| | 25−3 / 5−2 | |
16 wrz 14:09
Kinga: U{28 − 43} {162 +82}
U{35 +272} {9*35}
15 wrz 13:16
Antek: | 28−26 | | 26(22−1) | |
| = |
| dokoncz |
| 28+26 | | 26(22+1) | |
Drugi podobnie
15 wrz 13:25