matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie
anulka:
rozwiaz rownanie wymierne pamietaj o dziedzinie
3x+2
x
=5
3
−2x+7
=1
14 sty 17:01
luk18:
W pierwszym D=R\{0}. Potem piszesz 3x+2=5x −2x=−2 czyli x=1 W drugim D=R\{
7
2
}. 3=−2x+7 2x=4 x=2.
14 sty 17:08