Oblicz
Zdesperowna:(: Proszę, czy ktoś obliczy?:
625 do potęgi 0.25 − 1.5 x 100 do pot.3/2 + 0.25 do potęgi −2.5
14 sty 16:18
krystek: zapisz czytelnie !
625=25*25=5
4
| | 1 | |
(0,25)−2,5= |
| 5/2=(2−2)5/2 |
| | 4 | |
14 sty 16:23
krystek: Nie chcę popełnić błędu ,przez złe odczytanie!
14 sty 16:34
kylo1303: | | 3 | | 1 | |
6250,25− |
| *1001,5+ |
| −2,5 O to chodzi? |
| | 2 | | 4 | |
14 sty 16:35
ejendi:
− 1.5 x 100 do pot.3/2
√−1503
tu jest pierwiastek z liczby ujemnej?
to ma być na piechotkę czy kalkulatorem?
14 sty 16:35
krystek: 1,5*(102)3/2 ? tak ?
14 sty 16:36
krystek: (1,5*100)3/2 ?
14 sty 16:37
kylo1303: Kolego, wez wlacz u siebie myslenie i zacznij uzywac normalnych znakow. Wiesz od czego sa
nawiasy? A mnozenie zapisz * a nie "x".
14 sty 16:40