matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Wacek:
trudna granica
√
1−
√
cosx
lim
x→0
x
14 sty 16:03
Wacek:
proszę o pomoc
14 sty 16:16
Wacek:
do góry
14 sty 16:33
Wacek:
serio trudna
14 sty 17:02
Trivial:
√
1−
√
cosx
√
1+
√
cosx
1
√
1−cosx
=
= podobnie
x
√
1+
√
cosx
√
1+
√
cosx
x
1
1
√
1−cos
2
x
=
=
√
1+
√
cosx
√
1+cosx
x
1
1
|sinx|
=
√
1+
√
cosx
√
1+cosx
x
14 sty 17:16