Geometria Analityczna
Ona: O co chodzi w geometri analitycznej?
14 sty 15:42
imralav: Popatrz jakie są z tego działu zadanka i będzie jasne.
14 sty 15:43
Aga: geometria w układzie współrzędnych.
14 sty 15:45
Ona: Patrzylam. Ale trudne. Np. Dane sa punktu A i B. Oblicz wspolrzedne i dlugosc wektora AB.
Narysuj wektor AB w ukladzie wspolrzednych. a) A(7,2)B(3,–1)
14 sty 15:57
Aga: Jeśli Ci ktoś wytłumaczy, to początki są łatwe , a każde niemal zadanie można rozwiązać na
wiele sposobów.
14 sty 16:00
imralav: To wcale nie jest trudne. Po prostu nikt Ci tego nie wyjasnił.
14 sty 16:01
Ona: Może mi to ktoś wyjaśnić?
14 sty 16:06
krystek:

I teraz IABI=
√(xB−xA)2+(yB−yA)2
14 sty 16:07
krystek: A(xA,yA) B(xB,yB) w twoim przykłładzie A=(7,2) B=(3,−1)
14 sty 16:09