matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zupełny brak pomysłu
Ann:
Wiedząc, że:
1
1
1
12
a+b+c=5,
+
+
=
a+b
b+c
a+c
5
oblicz:
c
a
b
+
+
a+b
b+c
a+c
14 sty 13:58
ejendi:
5/(a+b)+5/(b+c)+5/(a+c)=12
a+b+c
a
b
c
a
2
+2ab+b
2
c
c
=
+
+
=
+
=1+
a+b
a+b
a+b
a+b
(a+b)
2
a+b
a+b
itd...
c
a
b
1+
+1+
+1
=12
a+b
c+b
a+c
c
a
b
+
+
=9
a+b
c+b
a+c
14 sty 15:50