matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja kwadratowa
Nike88:
funkcja f(x)=x
2
+6x −1 jest malejąca w przedziale..... A: (−
∞
, −3) B: (−3,+
∞
), C: (−22, +
∞
), D: (−
∞
, +22)
14 sty 13:42
Aga:
−b
oblicz p=x
w
=
2a
Jeśli a>0 to funkcja jest malejąca w (−
∞
,p)
14 sty 13:52