ekstrema
aga: mam zadanie na wyliczenie monotoniczności i ekstremum funkcji
y= e−x + e2x
wyznaczyłam dziedzinę (0,∞)
wyliczyłam pochodną
y'= −e−x + 2e2x tak?
i potem przyrównałam do zera i dalej nie wiem jak to wszystko określic. Proszę o wskazówki
14 sty 13:39
14 sty 13:54
kropa: a pochodna nie będzie y'= e−x + 2ex ?
14 sty 13:55
Aga: pochodna jest dobrze obliczona., a D=R.
14 sty 14:01
fde: ααΔ
14 sty 14:02
aga: oo dziękuje bardzo

a jaka będzie dzidzina w takim przykładzie
y= x − 2 arc tgx ?
normalnie ze x należy do R?
14 sty 14:08