matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna
DRLZ:
Wyznacz pochodną funkcji: f(x) =
√
(x
3
−2x)
3
Jakby ktoś mógł rozpisać jak to zrobić, z góry dziękuje
14 sty 13:37
gwiazda:
f'=(x
3
−2x)
3
2
'=
3
2
*(x
3
−2x)
1
2
*(3x
2
−2)
14 sty 13:47