op
ania: 2. z tali52 kart wylosowano 6. Wszystkie wylosowane karty to kiery. Na ile sposobow mozna
dokonac takiego wyboru.
26 mar 20:34
ania: dzieki wszystkim za pomoc
26 mar 20:44
xyz: omega = kombinacje 6 z 52
zdarzenie A = 6 z 13
Reszte juz latwo obliczyc

CHYBA tak

o ile "na ile sposobów" to to samo co oblicz prawdopodobieństwo
26 mar 20:49
ania: a dasz rde mi to obliczyc?bo ja nie umiem
26 mar 20:54
katie: | | 52! | |
= |
| = 20358520
|
| | (52−6)!*6! | |
| | 1716 | | 33 | |
P(A)= |
| = |
| |
| | 20358520 | | 391510 | |
26 mar 21:00
ania: dziekuje ci
26 mar 21:04
katie: prosze bardzo
26 mar 21:05